Ημέρα Στήριξης Θυμάτων των Βασανιστηρίων

Η 26 Ιουνίου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Στήριξης Θυμάτων των Βασανιστηρίων από τα Ηνωμένα Εθνη και αποσκοπεί στην στήριξη τόσο των θυμάτων όσο και στο γενικότερο τερματισμό της πρακτικής των βασανιστηρίων σε όλο τον κόσμο.

Το Future Worlds Center (FWC) σε σημερινή ανακοίνωση του, δεσμεύεται να ενημερώσει το κοινό για την σημαντική αυτή ημέρα με δραστηριότητες σε διάφορα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Η Κύπρος, αναφέρει, έχει μόνο ένα θεραπευτικό κέντρο το οποίο διευθύνεται από το FWC και ονομάζεται Μονάδα Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων (ΜΑΘΒ).

Η αποστολή της Μονάδας αυτής είναι να προωθεί την ενδυνάμωση και αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων, ειδικά των προσφύγων και αιτητών ασύλου.

Σκοπός, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να βοηθηθούν τα θύματα και οι οικογένειες τους προσφέροντας πολυδιάστατη θεραπεία και υπηρεσίες όπως ιατρική βοήθεια, νομική καθοδήγηση, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική και κοινωνική αποκατάσταση.

Η Μονάδα συνεργάζεται στενά με το δίκτυο εθελοντών, οι οποίοι προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες βοηθώντας στην αποκατάσταση της ζωής των θυμάτων, προστίθεται.
Top