Αλλάζουν χρώμα οι πινακίδες κυκλοφορίας

Ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας ανέφερε ότι σήμερα, στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Εργων της Βουλής, εξετάστηκε το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και αφορά το νέο σύστημα κατασκευής και εγκατάστασης πινακίδων εγγραφής των οχημάτων.

Σημείωσε ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι παρατηρήθηκε έλλειψη συγκεκριμένων προδιαγραφών για την κατασκευή των πινακίδων των οχημάτων, ούτως ώστε να υπάρχει ομοιομορφία σε όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα.

''Δεν υπήρχε ρύθμιση ως προς τον κατασκευαστή των πινακίδων και με ποιες προδιαγραφές να τοποθετούνται οι πινακίδες στα οχήματα'', πρόσθεσε.
Αυτές οι ελλείψεις, συνέχισε, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην αστυνόμευση, στο σύστημα φωτοεπισήμανσης καθώς και στην αναγνώριση της πινακίδας εγγραφής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κολέττας είπε πως με το νομοσχέδιο θα εξουσιοδοτούνται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών συνεργεία για να κατασκευάζουν τέτοιες πινακίδες ενώ ρυθμίζονται οι προδιαγραφές των πινακίδων σε ό,τι αφορά το μέγεθος, τη γραμματοσειρά και το χρωματισμό.

Το χρώμα των πινακίδων, διευκρίνισε, προβλέπεται να είναι άσπρο και στις μπροστινές αλλά και στις πισινές πινακίδες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι προβλέπεται ειδική σειρά για τα κυβερνητικά οχήματα για να ξεχωρίζουν ενώ πάνω στις πινακίδες θα υπάρχει αναγραμμένη η ημερομηνία προ της εγγραφής του οχήματος, είτε αυτό έχει εγγραφεί στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.

Μια τελευταία πρόνοια του νομοσχεδίου, σημείωσε, είναι ότι η Αστυνομία θα έχει πλέον το δικαίωμα να κατακρατεί οποιοδήποτε μηχανοκίνητο όχημα, που δεν φέρει πινακίδες ή φέρει πινακίδες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές που προβλέπονται από το νομοσχέδιο.

Ανέφερε ότι για τα υφιστάμενα οχήματα προβλέπεται μεταβατική περίοδος τριών χρόνων από την ημέρα που θα ανακοινωθεί ότι τίθεται σε εφαρμογή η νομοθεσία.

Αναγραφή ηλικίας του αυτοκινήτου
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Εργων, Ζαχαρίας Κουλίας, είπε ότι το νομοσχέδιο που συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρία, ''αλλάζει άρδην το καθεστώς τοποθέτησης πινακίδων στα αυτοκίνητα''.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι ένα από τα σημεία τριβής μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η αναγραφή της ηλικίας κατασκευής των αυτοκινήτων πάνω στις πινακίδες.

''Υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τα λεωφορεία, τα αυτοκίνητα ενοικιάσεως, τα ταξί και από τους πωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων», είπε, διότι, όπως ανέφερε, «όπως μερικοί άνδρες ή γυναίκες δεν θέλουν να φαίνεται η ηλικία τους, και δημιουργείται πρόβλημα''.

Ανέφερε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί με την ελπίδα να βρεθεί η κοινή συνισταμένη για να γίνει αποδεκτό ένα σύστημα, ώστε οι πινακίδες να είναι ομοιόμορφες και φωσφορίζουσες.

Ο κ. Κουλίας είπε πως δημιουργείται πρόβλημα με τις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού που δεν φέρουν καθόλου πινακίδες ή φέρουν κάτι μικρές που δεν είναι εύκολο να αναγνωστούν.

Αρα, το θέμα θα πρέπει να ρυθμιστεί και με το σωστό τρόπο, πρόσθεσε.

«Η νομοθεσία που θα περάσει, είναι ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα αφορά όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Τ/κ, ώστε να είναι όλα τα οχήματα κατά ομοιογενή τρόπο'', κατέληξε.

Επτά χιλιάδες αιτήσεις για απόσυρση
Στις 7,077 ανέρχονται μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις πολιτών για την απόσυρση ή και αντικατάσταση παλαιών μηχανοκινήτων οχημάτων, στο πλαίσιο του τρίτου σχεδίου απόσυρσης-αντικατάστασης παλαιών οχημάτων, που λήγει στις 3 Απριλίου, ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Βουλής, ο κ. Κολέττας είπε ότι τα προηγούμενα δύο σχέδια απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιών οχημάτων κρίθηκαν ως πάρα πολύ πετυχημένα.
''Συνολικά έχουν εγκριθεί για απόσυρση 13,500 αυτοκίνητα με συνολικό κόστος για την Κυβέρνηση 11,5 περίπου εκ. ευρώ. Αξιολογώντας τα δύο πρώτα σχέδια και το σημερινό, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να τα αναθεωρήσουμε σε σχέση με τη μείωση της ηλικίας και της κατηγορίας των οχημάτων που θα δικαιούνται να αποσυρθούν'', σημείωσε.

Ο κ. Κολέττας ανέφερε ότι σκέψεις γίνονται και για το ύψος της οικονομικής επιχορήγησης που προσφέρεται στους ιδιοκτήτες οχημάτων για να τα αντικαταστήσουν με καινούργια, περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ηλικία των οχημάτων, στα οποία επιτρέπεται η αντικατάσταση-απόσυρση, ανέρχεται στα 15 χρόνια. Το πρώτο σχέδιο κάλυπτε οχήματα ηλικίας 20 χρόνων και άνω, το δεύτερο και τρίτο σχέδιο καλύπτει οχήματα ηλικίας 15 χρόνων και άνω.

Ανέφερε ότι το όλο σχέδιο απόσυρσης-αντικατάστασης παλαιών οχημάτων έχει σημαδευτεί από πρωτοφανή επιτυχία γιατί, όπως σημείωσε, αποσύρθηκε ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων κατά τις πρώτες δύο εφαρμογές του σχεδίου ενώ έχει βοηθήσει στην οδική ασφάλεια, στο περιβάλλον και στην οικονομία.

Ο κ. Κολέττας είπε πως σήμερα κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους 140 περίπου χιλιάδες οχήματα που είναι πέραν της ηλικίας των 15 χρόνων, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι υποχρεωτικό το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων.

Σύστημα ΑNPR για την Αστυνομία
Ερωτηθείς για πληροφορίες που φέρουν την Αστυνομία να εξοπλίζεται με ένα σύστημα Automatic Number Plate Recognition (ANPR), το οποίο θα τοποθετηθεί σε περιπολικά για να εντοπίζει αν το αυτοκίνητο είναι κλοπιμαίο ή αν ο ιδιοκτήτης του καταζητείται, ο κ. Κολέτας ανέφερε ότι ''είναι θέμα της Αστυνομίας''.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ''είναι ένα σύστημα που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με πολύ θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την εξιχνίαση εγκλημάτων, τροχαίων παραβάσεων''.

Top