Επιστρέφει στη Λάρνακα το «Αρίων»

Επιστρέφει πίσω στην Κύπρο το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων», το οποίο αναχώρησε αργά το μεσημέρι από το λιμάνι της Λάρνακας με προορισμό τη φλεγόμενη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας 29 ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, γιατρούς, δημοσιογράφους και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Οπως ανέφερε στο Λιμεναρχείο Λάρνακας ο Βαγγέλης Πισσίας, συντονιστής της αποστολής και μέλος της Διοίκησης του «Free Gaza Movement», το πλοίο ύστερα από τρίωρη πορεία ακινητοποιήθηκε στη θάλασσα λόγω μηχανικής βλάβης.

Το σκάφος βρίσκεται ακινητοποιημένο τρία ναυτικά μίλια έξω από το Ακρωτήρι Κίτι και, απ’ ότι φαίνεται, θα πρέπει να το προσεγγίσει άλλο πλοίο προκειμένου να το ρυμουλκήσει και να το μεταφέρει στο λιμάνι Λάρνακας για να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Το Λιμεναρχείο της Λάρνακας βρίσκεται σε επικοινωνία με την Λιμενική Αστυνομία για να αποφασιστεί κατά πόσον το «Αρίων» θα προσεγγιστεί τελικά από σκάφος του Σώματος για να ρυμουλκηθεί στο Λιμάνι ή εάν θα το προσεγγίσει άλλο σκάφος.

Σημειώνεται ότι στο «Αρίων» βρίσκονται μεταξύ των ακτιβιστών η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτζας.
Top