Νεκροί και καταστροφές εξαιτίας κακοκαιρίας σε Ιταλία και Γαλλία

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Την Παρασκευή έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Γένοβα εξαιτίας σφοδρής βροχόπτωσης που προκάλεσε πλημμύρες στη Γένοβα.

Χθες η κακοκαιρία έπληξε τη Νάπολη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο, το οποίο καταπλακώθηκε στο όχημά του από πτώση δέντρου.

Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων αποκλείστηκαν λόγω του μεγάλου όγκου λάσπης ή από υπερχείλιση ποταμών.

Λόγω της κακοκαιρίας, οι αρχές ανέβαλαν τον αγώνα Νάπολη-Γιουβέντους για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ενώ και πολλοί σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί.

Πτήσεις ματαιώνονται ή γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις. Περιοχές του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας κατέστησαν επίσης απρόσιτες στους τουρίστες.

Στη Γένοβα οι πλημμύρες ήταν οι χειρότερες εδώ και 40 χρόνια.

Η Δήμαρχος της Γένοβας επικρίθηκε σφοδρά από κατοίκους επειδή δεν έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία και δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η κακοκαιρία έπληξε επίσης τη Σαρδηνία με ισχυρούς ανέμους που προκάλεσαν καθυστερήσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την ηπειρωτική χώρα και πλημμύρες που συνοδεύτηκαν από τον αποκλεισμό ορισμένων δρόμων.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και τη Γαλλία. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Γαλλία εξαιτίας των πλημμύρων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το Σάββατο.

Τρεις χιλιάδες νοικοκυριά ζήτησαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ πολλά άλλα παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.
 

Top