7,4 Ρίχτερ έσεισαν ξανά την Ιαπωνία - 4 νεκροί

(Τελευταία ενημέρωση 09:25)

Τέσσερις νεκροί και περίπου 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής μετασεισμικής δόνησης  μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε αργά χθες βράδυ στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντάι, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού και του γιγαντιαίου τσουνάμι της 11ης Μαρτίο. Ο σεισμός προκάλεσε νέο πανικό στη χώρα, αφού εκδόθηκε  προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη αργότερα..Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι μια 63χρονη γυναίκα στην επαρχία Yamagata απεβίωσε ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του αναπνευστήρα της λόγω διακοπής του ηλεκτρισμού από το σεισμό των 7,1 βαθμών.

«Ο αναπνευστικός της εξοπλισμός βρέθηκε εκτός λειτουργίας. Πιστεύουμε ότι το μηχάνημα έκλεισε λόγω της διακοπής ρεύματος», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «NHK» μετέδωσε ότι δύο άντρες ηλικίας 79 και 85 είναι νεκροί στην επαρχία Myagi, την περιοχή που επηρεάστηκε πιο πολύ από το μεγάλο σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που τον ακολούθησε.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι τουλάχιστον 93 άτομα έχουν επιβεβαιωθεί ως τραυματίες ως τις 09:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Κύπρου), ενώ στον Τύπο οι αναφορές ήταν για 140 τραυματίες.

2,62 εκατομμύρια νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρισμό το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον τοπικό προμηθευτή ηλεκτρισμού Tohoku-Electric Power.

 

Επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, το CNN μετέδωσε ότι οι εργαζόμενοι εκκένωσαν τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Η διαχειρίστρια εταιρεία TEPCΟ όμως ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό της 11ης Μαρτίου συνεχίζονται κανονικά και κανένας από τους έξι αντιδραστήρες δεν έχει εμφανίσει νέες ζημιές.

Διαρροές νερού εντοπίστηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο Onagawa, στη Βορειοανατολική Ιαπωνία, μετά την ισχυρή μετασεισμική δόνηση, αλλά δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας έξω από το εργοστάσιο, δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, Tohoku Electric Power.

Σύμφωνα με την εταιρεία, νερό διέρρευσε από δεξαμενές καυσίμων των αντιδραστήρων 1 και 2 του εργοστασίου, αλλά και από αλλού στο εργοστάσιο.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην αναμενόμενη σεισμική ακολουθία, που έπεται του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου.
 


 

Top