Υεμένη: Ο Πρόεδρος ζητά από τους Υπουργούς και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν προσωρινά

(Τελευταία ενημέρωση 21/03/11 07:30)

Στην Υεμένη ο Πρόεδρος, Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, απέλυσε σύσσωμη την κυβέρνηση της χώρας του, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SABA. Ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους τους Υπουργούς και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν προσωρινά ως μεταβατική κυβέρνηση, μέχρι νεωτέρας εντολής του.

Η απόφαση ελήφθη μετά την παραίτηση τριών Υπουργών τις προηγούμενες μέρες, οι οποίοι αποφάσισαν να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαια καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών που ζητούν την απομάκρυνση του επί 32 χρόνια Προέδρου της Υεμένης.

------------------------------------------

(Tελευταία ενημέρωση 14.00)

Ο Αμπντάλα Αλσάιντι, ο πρεσβευτής της Υεμένης στα Ηνωμένα Έθνη, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία που χρησιμοποιήθηκε κατά των διαδηλωτών, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Υεμένης.

Και τρίτη παραίτηση κυβερνητικού αξιωματούχου για τη σφαγή των διαδηλωτών στην Υεμένη

Η υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Υεμένης Χούντα αλ-Μπάαν ανακοίνωσε αργά χθες την παραίτησή της από την κυβέρνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα καταστολής εναντίον διαδηλωτών προχθές, Παρασκευή, στη Σανάα, όπου 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 126 τραυματίσθηκαν.

Η υπουργός εξήγησε ότι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο, το κόμμα του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "άγρια σφαγή" των διαδηλωτών στην Πλατεία του Πανεπιστημίου στη Σαναά.

Την ίδια απόφαση έλαβε και ο υφυπουργός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άλι Ταϊσίρ.

Προχθές το βράδυ, ο υπουργός Τουρισμού Ναμπίλ αλ-Φακίχ ανακοίνωσε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για "την άδικη χρήση βίας" κατά των διαδηλωτών.
 

Top