Ν.Αφρική: Μεγάλη νίκη για το ANC

Το κυβερνών Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο (ANC) κάλεσε σήμερα τους οπαδούς του να γιορτάσουν την ισχυρή νίκη του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Τετάρτη, στη Νότια Αφρική, καθώς τα μερικά αποτελέσματα του δίδουν ένα ασφαλές προβάδισμα.

    Σε ανακοίνωσή του το ANC γνωστοποιεί την πραγματοποίηση μιας "μετεκλογικής γιορτής" προς το τέλος του απογεύματος στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ παρουσία του ηγέτη του Τζέικομπ Ζούμα.

    "Το ANC καλεί τους Νοτιοαφρικανούς συμπατριώτες του να μοιραστούν τη χαρά του για την εξασφάλιση μιας ισχυρής εντολής, η οποία θα μας επιτρέψει να παγιώσουμε τις προόδους που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια", σημειώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του, στην οποία ευχαριστεί τα εκατομμύρια των Νοτιοαφρικανών που το ψήφισαν.

    Το ANC λαμβάνει ποσοστό άνω του 64% των ψήφων, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων περίπου του ενός τετάρτου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

    Το ποσοστό αυτό εξασφαλίζει την εκλογή του Τζέικομπ Ζούμα στην προεδρία της χώρας από τη νέα βουλή σε έκτακτη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.
Top