Μαδαγασκάρη: "Λουκέτο" στο Κοινοβούλιο

Ο νέος πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Άντρι Ρατζολίνα αποφάσισε σήμερα "να αναστείλει τη λειτουργία της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας", δήλωσε στον τύπο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη δημιουργία "μίας ανώτατης αρχής για την μετάβαση προς την Τέταρτη Δημοκρατία (...) η οποία θα εγγυηθεί την κανονική λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, η οποία δεν δύναται να ξεπεράσει τους 24 μήνες", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ογκουστίν Αντριαμανανόρο.

"Κατά συνέπεια, αναστέλλεται με το παρόν διάταγμα η λειτουργία των ακόλουθων θεσμών: της Γερουσίας και της Εθνοσυνέλευση", πρόσθεσε.

"Οι αρμοδιότητες των θεσμών αυτών θα ασκούνται απο την Ανώτατη Αρχή για τη μετάβαση, το Συμβούλιο για την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση ή την κυβέρνηση, υπό τις συνθήκες που ορίζει το παρόν διάταγμα", πρόσθεσε ο κ. Αντριαμανανόρο, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Ταχυδρομείων, Τηλεπικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών.
Top