Σύλληψη Ιταλού μαφιόζου στην Ολλανδία

Συνελήφθη στην Ολλανδία ο κύριος ύποπτος για το μαζιόφικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς σε πιτσαρία στη γερμανική πόλη του Ντούισμπουργκ, πριν από 1,5 χρόνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντούισμπουργκ, πρόκειται για τον 30χρονο Iταλό Τζοβάνι Στράντζο, ο οποίος κρατείται στο Άμστερνταμ για τους φόνους που έγιναν τον Αύγουστο του 2007.

Η σύλληψη του Στράντζο έρχεται τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψη επίσης στον Άμστερνταμ, του γαμπρού του, του Τζουζέπε Νίρτα, ο οποίος κατηγορείται για τις ίδιες δολοφονίες.

Ο Νίρτα θεωρείται εκ των αρχηγών της εγκληματικής νοτιοϊταλικής οργάνωσης «Ντρανγκέτα» και οι ιταλικές αρχές τον καταζητούσαν για περισσότερα από δέκα χρόνια για να εκτίσει ποινή 15ετούς κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δολοφονίες ήταν αποτέλεσμα μιας πολυετούς μάχης για κυριαρχία στη Ντρανγκέτα ανάμεσα στις συμμορίες Νίρτα- Στράντζο και Πέλε- Βοτάρι, η οποία έχει κοστίσει δεκάδες ζωές στην Καλαβρία, της Νότιας Ιταλίας, από' όπου έλκουν την καταγωγή τους.

Μετά τις δολοφονίες στο Ντούισμπουργκ, οι δύο ένοπλοι είχαν καταφέρει να διαφύγουν στο Βέλγιο, όπου εγκατέλειψαν το νοικιασμένο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν πει ότι δύο ένοπλοι από το αυτοκίνητο όπου κάθονταν, έριξαν περίπου 70 σφαίρες εναντίον των έξι θυμάτων τους, ηλικίας από 16 έως 36 ετών ενώ αυτά έβγαιναν από το εστιατόριο Da Bruno, στην βιομηχανική πόλη της δυτικής Γερμανίας.

Η επίθεση στην πιτσαρία είχε θεωρηθεί ως πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία της Μαρία Στράντζο, συζύγου του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας Στράντζο- Νίρτα και εξαδέλφης του Τζοβάνι Στράντζο, και τον τραυματισμό του γιου της, καθώς ένα από τα θύματα ήταν ο κύριος ύποπτος για την επίθεση εναντίον τους, την περίοδο των Χριστουγέννων του 2006, στο Σαν Λούκα της Καλαβρίας.

Ο Τζοβάνι Στράντζο εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης δύο πιτσαριών στην πόλη Κάαρστ, 30 χιλιόμετρα νότια του Ντούισμπουργκ και εκφράζεται η πεποίθηση ότι ήταν ενεργό μέλος της συμμορίας Νίρτα - Στράντζο.
Top