Πάμε Πακέτο

Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 22:30!

Την Πέμπτη, 1 Μαρτίου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει μαζί μας δύο πακέτα που θα προσπαθήσουν να επανασυνδέσουν αδέρφια που δεν είχαν καμία επικοινωνία μεταξύ τους για πολλά χρόνια.

Το πρώτο πακέτο φέρνει κοντά δυο ανθρώπους που έζησαν στο ίδιο σπίτι πιστεύοντας ότι είναι αδέλφια. Η ιστορία εκτυλίσσεται 53 χρόνια πριν σε μια γειτονιά του Πειραιά. Οι δύσκολες συνθήκες της εποχής ένωσαν δυο οικογένειες που για κάποιο διάστημα πορεύτηκαν σαν μία. Ο αποστολέας, μικρό αγόρι τότε, πίστευε ότι ο παραλήπτης του πακέτου, Θανάσης, ήταν ο βιολογικός του αδελφός και η Χρύσα, η βιολογική του μητέρα. Την αλήθεια για το ποια είναι η πραγματική του οικογένεια την έμαθε όταν αναγκάστηκε να τους αποχωριστεί με σκληρό τρόπο. Έχει να δει τον αδερφό του, όπως τον αποκαλεί, από τότε αλλά δεν τον ξέχασε ποτέ. Η ευγνωμοσύνη που νιώθει για την οικογένεια που κοντά της έζησε τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της παιδικής του ηλικίας, τον φέρνει στο Πάμε Πακέτο.

Ο δεύτερος αποστολέας, ο Μανώλης, αν κι έχει Κρητική προφορά κατάγεται από ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Χιλής. Ζει στην Ελλάδα, όπου έχει κάνει και την οικογένειά του, τα τελευταία 25 χρόνια, και θεωρεί την Κρήτη δεύτερη πατρίδα του. Πρόσφυγας, άνθρωπος που έχει παλέψει σκληρά χωρίς να του έχει χαριστεί τίποτα, έχει αγαπήσει την Κρήτη και έχει καταφέρει να είναι πολύ αγαπητός από τους συντοπίτες του, οι οποίοι τον θεωρούν πια δικό τους άνθρωπο. Στην εκπομπή έρχεται για να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής. Να συναντήσει μετά από 25 ολόκληρα χρόνια τη «δεύτερη μάνα» του, όπως αποκαλεί τη μεγάλη του αδερφή. Θέλει να ξαναδεί μετά από τόσα χρόνια ένα δικό του άνθρωπο και το Πάμε Πακέτο τον βοηθά να εκπληρώσει το όνειρό του.

Top