Η Ρούλα και οι άντρες της

Αν την αποκαλούσαμε «η βασίλισσα των ερτζιανών», δεν θα ήταν υπερβολή. Η Ρούλα Γεωργιάδου μαζί με τους τρεις άντρες της, Ζαχαρία Φιλιππίδη, Ανδρέα Δημητρόπουλο και Αργύρη Ανδρέου, μιλούν στο «Π» με χιούμορ και θετική διάθεση, έτσι όπως ακριβώς «βγαίνουν» και on air στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ.

Ρούλα, καταφέρνεις να είσαι πάντα γύρω από άντρες;
Είναι αλήθεια ότι 18 χρόνια τώρα στην πρωινή ζώνη είμαι η μόνη γυναίκα παραγωγής. Έμαθα να δουλεύω με άντρες και να γίνομαι ένα μαζί τους. Με τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και με τους τρεις μαζί, όταν τύχει να βρεθούμε, περνούμε καταπληκτικά.
Μήπως βαρέθηκες τον Ζαχαρία και γι' αυτό έβαλες στη ζωή σου άλλους άντρες;
Όχι, δεν βαρέθηκα τον Ζαχαρία, αλλά γνωρίζουμε τόσο καλά πια ο ένας τον άλλο και ξέρω με το «καλημέρα» αν έχει κέφια ή αν είναι με τις ανάποδές του. Αν συμβαίνει το δεύτερο, ωχχ! Γίνεται γκρινιάρης, εριστικός και του φταίνε τα πάντα. Γι' αυτό και η εκπομπή δεν είναι ποτέ η ίδια. Έχει τα μπουρίνια της κάποιες φορές με πολλά μποφόρ ή τα μέλια της, όπου κινδυνεύουμε από ζάχαρο!
Η συνεργασία με τον Αργύρη πώς προέκυψε; Πώς είναι η χημεία σας;
Από το Μάιο που ανέλαβα και τη ζώνη 11.00-13.00 μπήκε στη ζωή μου ο Αργύρης. Δεν τον ήξερα καθόλου, δεν τον είχα δει, ούτε ακούσει ποτέ γι' αυτόν. Όταν μου πρότειναν να κάνουμε μαζί εκπομπή, «ξίνισα». Είπα «ωχ! Κι αν είναι κανένας σοβαρός, μονόχνοτος, αγέλαστος, πώς θα ταιριάξουμε;». Στην αρχή ήμουν λιγάκι επιφυλακτική, αλλά μόλις γέλασε κι έβγαλε ένα πηγαίο γέλιο, είπα «μάλιστα, με έναν άνθρωπο που βγάζει ήχο όταν γελά, εγώ κάνω χωριό». Κι έτσι έδεσε κι αυτό το γλυκό. Ο Αργύρης είναι τρομερά ευγενικός, ιπποτικός θα έλεγα, με ένα πηγαίο χιούμορ και πάντοτε ευχάριστη προσωπικότητα. Δεν τον είδα ποτέ κατσουφιασμένο και ποτέ αρνητικό. Έχει μια άπειρη καλοσύνη και θετικότητα.
Λένε πως «ο νέος είναι ωραίος, αλλά πάντα δυστυχώς ο παλιός είναι αλλιώς». Άρα; Σαν τον Ζαχαρία δεν έχει;
Καλά λένε για τον παλιό και το νέο. Με τον Ζαχαρία είναι περισσότερα τα χρόνια, ενώ με τον Αργύρη τώρα ακόμα ανακαλύπτω το χαρακτήρα του.
Σοβαρά τώρα, θέλω να μου πεις πώς χαρακτηρίζεις τα δίδυμα Ρούλα-Ζαχαρίας, Ρούλα-Ανδρέας και το new couple in town Ρούλα-Αργύρης.
Ζαχαρίας-Ρούλα: Ο κόσμος το θέλει αυτό το δίδυμο. Αυτήν την ανισόρροπη σχέση! Τη διαφορετική, την αλλοπρόσαλλη και τη σπάνια αγαπημένη. Οι αντιθέσεις, οι διαφωνίες, τα καβγαδάκια αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του καθενός μας. Υπάρχουν ακροατές που ταυτίζονται έντονα και παίρνουν θέση είτε με τον ένα είτε με τον άλλο. Επίσης, το κοινό αυτό του διδύμου δεν έχει ηλικία, από teenagers μέχρι μεγάλα σε ηλικία άτομα.
Ανδρέας-Ρούλα: Του Ανδρέα του έχω μία λατρεία. Μας δένει μία φιλία δυνατή, από τις σπάνιες. Μπορώ να του πω τα πάντα, να καταθέσω την ψυχούλα μου και να του εκφράσω τους προβληματισμούς μου. Σπάνια σχέση, δυνατή φιλία, που κρατά χρόνια. Παρόμοια βιώματα στη ζωή. Είναι το κουράγιο μου. Το λιμάνι μου. Είναι η απονήρευτη αγκαλιά, που πέφτω όταν λυγίζω σαν άνθρωπος. Ευτυχώς που η Ειρήνη είναι καταπληκτικός άνθρωπος και δεν άλλαξε τίποτα στη φιλία μας. Αντιθέτως, τη δυνάμωσε. Ραδιοφωνικά είναι το άλλο μου μισό, πονηρούλης, πιπεράτος και απίστευτα ναζιάρης. Το θέλει το χαδάκι του, αλλά το σηκώνει και το βρισίδι του όταν παρεκτραπεί. Θα μπορούσα να γεράσω μαζί του και να κάνουμε εκπομπή για τα γεροντάκια! (Γέλια!)
Αργύρης-Ρούλα: Με τον Αργύρη στο στούντιο; Ήρεμα και γαλήνια. Ταιριάζουμε στις ακουστικές μας προτιμήσεις, κυρίως στα seventies και eighties κι έχουμε επίσης κοινά βιώματα. Έχω την ευκαιρία μαζί του να ταξιδεύω, ν' αναπολώ και να νοσταλγώ. Είναι ο πιο ρομαντικός απ' όλους. Το φοβερό χιούμορ του προκαλεί ανατροπές. Έχουμε και κοινές αγάπες με τον Αργύρη: τη θάλασσα, τις βάρκες και τρελαινόμαστε για πικάντικους μεζέδες. Γαστρονομικά δένουμε απόλυτα!
Και οι τρεις φτιάχνουν το μοντέλο του ιδανικού άντρα για μένα. Πως λέμε ψηλός, δυναμικός, τρυφερός, ρομαντικός, ιπποτικός, με πηγαίο χιούμορ; Τι άλλο θέλει μια γυναίκα; Ειλικρινά νιώθω πολύ τυχερή που δουλεύω με τους… τρεις σωματοφύλακες. (Γέλια!)
Τελικά, τόσα χρόνια στο ραδιόφωνο τι είναι αυτό που διατηρεί με τόσο ενθουσιασμό αυτήν τη σχέση; Ποιο είναι το μυστικό σου Ρούλα και παραμένεις μια αγαπημένη ραδιοφωνική «βασίλισσα»;
Για το τέλος μου αφήνεις τα δύσκολα! Τον ενθουσιασμό μού τον δίνει ο κόσμος τόσα χρόνια. Καλώς ή κακώς έχω πολύ λαϊκό έρεισμα και αυτό αρέσει σε πολλούς. Μιλώ τα Κυπριακά -που τα λατρεύω- όπως τα μιλάμε στα σπίτια μας. Γίνομαι ένα με τους ακροατές και δεν διστάζω να πω τι με απασχολεί, πολύ ανθρώπινα και αληθινά. Πολλές φορές μού έδωσαν δύναμη και αγάπη άγνωστοι άνθρωποι μέσω μιας ψυχρής οθόνης του υπολογιστή. Οι ακροατές έχουν γίνει μέρος της ζωής μου χωρίς να τους γνωρίζω. Ασχολούμαι προσωπικά με τον καθένα, έτσι όπως αυτοί μπαίνουν στον κόπο να μου στείλουν ένα sms. Γίναμε μια τεράστια τρελή οικογένεια... με μια λέξη τους αγαπώ και αυτήν την αγάπη μου την ανταποδίδουν. Οι ακροατές είναι οι δικοί μου άνθρωποι πια!

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
Ζαχαρία, η Ρούλα «έβαλε άλλους δύο άντρες» στο στούντιό της. Πώς νιώθεις εσύ γι' αυτό;
ΕΞΑΛΛΟΣ - ΖΗΛΙΑ - ΑΠΕΙΛΗ! Αυτές οι τρεις λέξεις μού έρχονται στο μυαλό (γέλια)… Στην αρχή, να πω την αλήθεια, δεν πίστευα ότι η Ρούλα θα δέσει ή θα την «αντέξουν» άλλοι άντρες. Τελικά, φάνηκε στην πορεία πως ο Ανδρέας και ο Αργύρης βρήκαν το κουμπί της, ενώ εγώ ακόμα το ψάχνω. Η Ρούλα είναι σαν δέκα γυναίκες μαζί. Ειλικρινά, βγάζω το καπέλο και στους δύο.
Τόσα χρόνια μαζί, δεν τη βαρέθηκες;
Καλή ερώτηση! Με την κυριολεκτική έννοια όχι, γιατί καθημερινά είναι όλα απρόβλεπτα. Καμία εκπομπή δεν μοιάζει ποτέ με την προηγούμενη. Τη μια μέρα με κάνει να λέω ως εδώ ήταν και την άλλη μέρα χαίρομαι τις δύο ώρες που πέρασα μαζί της.
Τι είναι αυτό που αγαπάς στη δουλειά σου ως ραδιοφωνικός παραγωγός;
Την καθημερινή μου επαφή με τα κοινά, την ενημέρωση, το ψάξιμο και πάνω απ' όλα την επαφή μου με το λατρεμένο κοινό της Κύπρου.
Η σχέση σου με τη Ρούλα εκτός δουλειάς πώς είναι;
Πολύ καλή… Όπου τύχει να βρεθούμε μαζί, ο κόσμος παρακολουθεί και με εικόνα μια εκπομπή «Κακάο χωρίς Αφρόζα»…
Με τον Δημητρόπουλο και τον Ανδρέου ποιες είναι οι σχέσεις σας;
Γελάμε πιο πολύ με επίκεντρο πάντα τη Ρούλα, που την προκαλούμε με τα πειράγματά μας και οι τρεις…
Θα ήθελα να μου πεις ένα χαρακτηριστικό της Ρούλας.
Το πιο έντονο χαρακτηριστικό της, για μένα, είναι η χειμαρρώδης αντίδρασή της για ασήμαντα πράγματα ή αφορμές, που θα μπορούσαν απλώς ν' αγνοηθούν.
Και, φυσικά, θα ήθελα να μου πεις και ένα από τα πιο αστεία περιστατικά που σας έτυχαν on air (και ξέρω ότι είναι πολλά).
Είναι χιλιάδες… Ένα που πάντα θα θυμάμαι είναι όταν μιλούσαμε για ένα λεπτό στον αέρα για κάποιο καυτό θέμα και στο τέλος, όταν πήγα να κλείσω τα μικρόφωνα, συνειδητοποίησα ότι ήταν ήδη… κλειστά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρέα, θα ήθελα να μου πεις τι σημαίνει για σένα ραδιόφωνο.
Τα πάντα. Χόμπι, επάγγελμα, δημιουργία, έρωτας. Η ζωή μου, όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. Μόνο όσοι έχουν κάτσει πίσω από ένα μικρόφωνο, έστω και για μια στιγμή, μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ.
Ποια είναι η σχέση σου με τη Ρούλα όταν δεν δουλεύετε;
Κολλητάρια. Φιλαράκια, που ανοίγουμε τις ψυχούλες μας και κάνουμε… πάρτι. Που βγάζουμε τα εσώψυχά μας, που σοβαρολογούμε, που πονάμε μαζί, αλλά κάνουμε και απίστευτες πλάκες, που στο τέλος καταλήγουν σε γέλια μέχρι δακρύων. Έχει απίστευτο χιούμορ το Ρουλάκι. Σε βαθμό που κάποιους τους κομπλάρει.
Εσύ έκανες και αρχισυνταξία περιοδικών, τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Ξέχασες την εφημερίδα. Πέρασα και απ' εκεί. Μεγάλη σχολή η εφημερίδα. Σου μαθαίνει απίστευτα πράγματα. Όλα τα Μέσα στα οποία δούλεψα έχουν τη σημασία και το ενδιαφέρον τους. Πήρα πολλά και έμαθα περισσότερα. Όμως το ραδιόφωνο δεν το αλλάζω με τίποτα. Μιλάμε για μεγάλη αγάπη και τρέλα.
Άλλαξε κάτι μετά το γάμο σου; Ρώτησες και την άποψη της φίλης σου Ρούλας όταν αποφάσισες να παντρευτείς;
Δεν άλλαξε τίποτε, εκτός από τη θεσμική κατοχύρωση της σχέσης μου με την Ειρηνούλα. Η αγάπη δεν έχει να κάνει με… χαρτιά. Δεν πρόλαβα να… ενημερώσω το Ρουλάκι για τις προθέσεις μου. Επειδή με ξέρει καλά, κατάλαβε ότι αυτήν τη φορά η ιστορία παραήταν σοβαρή για να είναι πλάκα. Πέραν από κολλητή, την έχω και σαν… μαμά. Τα νιώθει όλα με την πρώτη ματιά.
Η σύζυγός σου είχε γνωρίσει τη Ρούλα πριν παντρευτείτε;
Φυσικά και γνώρισε τη Ρούλα η γυναίκα μου. Μάλλον την ήξερε πριν τη γνωρίσει από τα πολλά που της είχα πει εγώ γι' αυτήν. Και επειδή η Ρούλα είναι γυναίκα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, κέρδισε και τη δικιά μου.
Θέλω να μου πεις ποιο είναι το πιο εκνευριστικό χαρακτηριστικό της Ρούλας, εσύ που την ξέρεις πολύ καλά.
Μου τη σπάει αφάνταστα, με εκνευρίζει, με κάνει να κοκκινίζω από τα νεύρα μου, να θέλω να ουρλιάξω από αγανάκτηση, να θέλω να την πνίξω, από αγάπη φυσικά… Δεν με εκνευρίζει τίποτε εκτός από τις εμμονές και την αναποφασιστικότητά της κάποιες φορές. Μόνο αυτό, κατά τ' άλλα είναι ψυχούλα.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Αργύρη, είσαι καινούργιος στην οικογένεια του Ράδιο Πρώτο, αλλά χρόνια στο ραδιόφωνο. Γιατί αποφάσισες ν' ασχοληθείς με αυτό το Μέσο;
Το ραδιόφωνο προέκυψε «τυχαία» στη ζωή μου πριν από πολλά χρόνια. Λόγω της αγάπης που είχα γενικά για τη μουσική, δούλευα DJ σε διάφορα clubs. Τότε, υπήρχε και ακόμη μία ραδιοφωνική γυναίκα στη ζωή μου, η Άντρη Ορφανίδου. Μαζί με την Άντρη ξεκίνησε η σχέση μου με το ραδιόφωνο, όχι με τις γυναίκες!
Με τη «βασίλισσα» των κυπριακών ερτζιανών, Ρούλα Γεωργιάδου, πώς προέκυψε η συνεργασία;
Ένας «πρίγκιπας» πρέπει ΠΑΝΤΑ να ψάχνει τη βασίλισσά του! Γιατί δηλαδή μόνο οι γυναίκες να ψάχνουν τον πρίγκιπά τους;
Πώς προέκυψε η συνεργασία;
Γνωρίζω αρκετά άτομα στο χώρο του ραδιοφώνου σε προσωπικό επίπεδο, έτσι, μόλις έμαθα ότι «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΥΛΑ», βρήκα ένα άσπρο άλογο, το «καβαλίκεψα» και ήρθα (μέσω παλιού δρόμου φυσικά, για να μεν με γράψουν!!) προς Λευκωσία.
Θέλω να μου πεις ειλικρινά, ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν σου είπαν ότι θα κάνεις εκπομπή με τη Ρούλα;
Ειλικρινά; Χμμ, ειλικρινά είπες; Ε, η πρώτη μου σκέψη ήταν, πού εν να παρκάρω το άλογο! Η δεύτερη ήταν ότι ήμουν έτοιμος ν' αντεπεξέλθω στο χιούμορ και στην απίστευτη ετοιμολογία της Ρούλας (αφού όταν αγόρασα το άλογο μού έδωσαν και μία ασπίδα δωρεάν!). Και τρίτο, ενώ στα Αγγλικά λένε ότι «three is a crowd», όταν ο ένας της παρέας είναι νέος, ανανεώνει τη σχέση των παλιών.
Με τη Ρούλα κάνετε και παρέα εκτός ραδιοφωνικού στούντιο;
Θέλω, αλλά εν με αφήνουν οι άλλοι δκυό - ζηλεύκουν!
Λοιπόν, τόσο καιρό μαζί της θα έχεις ήδη βγάλει τα συμπεράσματά σου. Πες μου ένα χαρακτηριστικό που θεωρείς ότι αντιπροσωπεύει απόλυτα τη Ρούλα Γεωργιάδου;
Οι άντρες της! Και φυσικά πάρα πολύ χιούμορ!
Top