Χριστιάνα Αριστοτέλους: Θα συζητούσα για μια δική μου πρωινή εκπομπή στην Κύπρο

Η Χριστιάνα Αριστοτέλους, Μις Κύπρος στα καλλιστεία 2001, δημοσιογράφος για λίγο στο «Καλημέρα» και αμέσως μετά στην ομάδα παρουσίασης στον «Όμορφο κόσμο το πρωί», στην Ελλάδα, μιλά ανοικτά για τα μελλοντικά της σχέδια, τη σχέση της με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και για το νέο έρωτα που ζει εδώ και λίγες… ημέρες!

Αμέσως μετά τη στέψη της, εργάζεται για ένα διάστημα στην Κύπρο και λίγο μετά, με υποτροφία, σπουδάζει δημοσιογραφία. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εκεί που όλοι περίμεναν ν' ασχοληθεί με τα δελτία ειδήσεων, κάνει την επιλογή της και εντάσσεται στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Καλημέρα», μια και κάνει σαφές ότι την ενδιαφέρει η πιο ανάλαφρη θεματολογία. Περνούν τέσσερις μήνες και ανατρέπει τα πάντα, αφού με μια βαλίτσα στο χέρι και γεμάτη όνειρα διεκδικεί μία θέση στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου και στην εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί». Η εκπομπή όμως πήγε… διακοπές, με τον Γρηγόρη σήμερα να μην κάνει σαφές αν θα συνεχίσει ή όχι με το ίδιο πάνελ και τη Χριστιάνα. Η ίδια, ανανεωμένη και γεμάτη φιλοδοξία, διεκδικεί μια θέση στο χώρο της τηλεόρασης, ανοίγοντας τα χαρτιά της και μιλώντας για όλα.

«ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ;»
Φήμες σε ήθελαν ζευγάρι με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και, μάλιστα, ότι αυτή ήταν και η αιτία που εντάχθηκες στο δυναμικό του «Όμορφου κόσμου»…
Από πότε μας ήθελαν οι φήμες ζευγάρι;
Από παλιά, πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια.

Το έχω διαβάσει κι εγώ αρκετές φορές και αν ήταν όντως αλήθεια, τότε στον «Όμορφο κόσμο» θα ήμουν πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια και όχι τώρα. Είναι άδικο και για τον ίδιο να λεχθεί κάτι τέτοιο, μια και κάποιοι τον κατηγορούν ότι πλέκει τα προσωπικά του με τα επαγγελματικά του. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό.
Δεν ισχύει, λοιπόν, ότι ήσασταν ζευγάρι παλιά;
Νομίζω έχω απαντήσει αρκετές φορές σε αυτό το ερώτημα.
Τελικά ισχύει ή δεν ισχύει;
...
Για σένα τι είναι «Όμορφος Κόσμος»;
Όμορφος κόσμος μπορεί να είναι οτιδήποτε. Είναι οι στιγμές που μοιράζεσαι με την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τον άνθρωπό σου.
Μάθαμε πως δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα είσαι και του χρόνου στον «Όμορφο κόσμο».
Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις. Την αλήθεια γύρω απ' αυτό το θέμα θα τη μάθετε πολύ σύντομα, όπως άλλωστε και εγώ.
Πότε θα παρθεί η απόφαση;
Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να παρθούν γύρω στα τέλη Αυγούστου.
Τι έμαθες από αυτή σου τη συνεργασία;
Έμαθα πάρα πολλά και δούλεψα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Θεωρώ πως εάν έμενα στην Κύπρο, δεν θα τα μάθαινα ποτέ.
Γιατί πιστεύεις ότι σε επέλεξαν αρχικά για τον «Όμορφο κόσμο»;
Πέρασα από ένα δοκιμαστικό. Προφανώς κάτι θα βρήκαν σε μένα οι αρμόδιοι και με επέλεξαν ανάμεσα σε πολλές άλλες κοπέλες.
Ποια ήταν τα κριτήρια;
Δεν μας είχαν αναφέρει ποια ήταν τα κριτήρια, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό που ζητά ο κάθε καναλάρχης είναι η αμεσότητα με τους τηλεθεατές και βέβαια να είσαι προσιτός ως άνθρωπος. Από το φακό δεν μπορείς να κρυφτείς.
Αληθεύει πως ο Νίκος Μουτσινάς και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχουν τσακωθεί;
Απ’ όσο γνωρίζω εγώ, όχι. Συναντώ κόσμο στο δρόμο και με ρωτούν σχετικά, αλλά αυτό είναι το στυλ της εκπομπής, το ύφος που είχαν ο ένας με τον άλλο. Τσακωμός, πάντως, δεν υπήρξε.
Πώς θα σχολίαζες το γεγονός ότι από τη νέα σεζόν ο Μουτσινάς θα είναι απέναντι από τον Αρναούτογλου;
Εάν όντως έχει υπογράψει και θα βλέπουμε τον Νίκο στον ΑΝΤ1, τότε δεν έχω παρά να του ευχηθώ τα καλύτερα.
Εσύ θα το έκανες, δηλαδή θα «έβγαινες» απέναντι σε μια εκπομπή που σε ανέδειξε;
Είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί. Τουλάχιστο μέχρι σήμερα δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και ευτυχισμένη που έχω δουλέψει δίπλα από τον Γρηγόρη. Είναι μεγάλο σχολείο, δεν είναι πολλοί άνθρωποι που έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν δίπλα από έναν άνθρωπο όπως ο Γρηγόρης, ο οποίος έχει κάνει πολλές ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση.
Ποιες ήταν οι σχέσεις όλης της ομάδας πίσω από τις κάμερες;
Οι καλύτερες! Μπορώ να σου πω πως πίσω από τις κάμερες περνούσαμε ακόμη καλύτερα. Περνούσαμε πάρα πολύ καλά, γελούσαμε, λέγαμε ανέκδοτα, εγώ προσωπικά έπαιζα βόλεϊ με τον floor manager τα διαλείμματα… (Γέλια) Κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν στον αέρα για το λόγο ότι υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που πρέπει να τηρούμε, αλλά αυτά που μπορούσαμε να πούμε εκτός αέρα τα μοιραζόμασταν ο ένας με τον άλλο.
Βγαίνατε έξω μαζί;
Έτυχε να βγούμε και μαζί σε κάποιες υποχρεώσεις που είχαμε ως εκπομπή. Δεν είναι ότι κάναμε παρέα στον ελεύθερό μας χρόνο. Καμιά φορά είναι και καλύτερα να κρατάς τις επαγγελματικές σου σχέσεις μόνο επαγγελματικές.
Τι άποψη έχεις για την Ευαγγελία Αραβανή;
Η Ευαγγελία είναι πάρα πολύ καλή κοπέλα και πολύ όμορφη, τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Η σχέση μεταξύ μας ήταν πολύ καλή. Τι είχαμε, άλλωστε, να μοιράσουμε;
Η Ευαγγελία θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον «Όμορφο κόσμο»;
Δεν γνωρίζω εάν έχει υπογράψει ή όχι.
Με ποιους κράτησες επαφή μέχρι σήμερα;
Μιλώ σχεδόν με όλους και όταν λέω σχεδόν με όλους, εννοώ και με την παραγωγή και με τους παρουσιαστές. Είμαι άτομο που μου αρέσει να μην ξεχνώ τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί μαζί τους.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ;

Αν τελικά δεν ενταχθείς στην ομάδα του «Όμορφου κόσμου», ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Αν τελικά δεν μείνω στον «Όμορφο κόσμο», τότε θα ψάξω για την καλύτερη επαγγελματική πρόταση, είτε αυτή είναι στην Κύπρο είτε στην Αθήνα. Σαν επαγγελματίας που είμαι, το σκέφτομαι καθαρά επαγγελματικά. Δεν σου κρύβω πως θα ήθελα να παραμείνω ακόμη λίγο καιρό στην Αθήνα, αυτό όμως εξαρτάται κι από το πώς θα έρθουν τα πράγματα. Αυτήν τη στιγμή νιώθω ό,τι και οι ποδοσφαιριστές όταν τελειώνει ένα συμβόλαιό τους, που δεν ξέρουν ούτε σε ποια χώρα θα ζήσουν ούτε σε ποια ομάδα θα είναι.
Είχες κάποια επαφή με κανάλια εδώ στην Κύπρο;
Υπάρχουν κάποιες προτάσεις και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, οι οποίες δεν είναι στο προσκήνιο αυτήν τη στιγμή. Προς το παρόν θα δω τι θα γίνει με το Mega και μετά θα προχωρήσω σε άλλες συζητήσεις και αποφάσεις.
Τι προτάσεις είχες εδώ στην Κύπρο;
Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω πολλά (γέλια).
Ε, τότε αποκάλυψέ μας λίγα!
Όταν θα έρθει η στιγμή θα τα δείτε. Γενικά είμαι άνθρωπος που πριν γίνει οτιδήποτε σίγουρο, δεν μου αρέσει να το αποκαλύπτω και να το ανακοινώνω, το έχω πάντα αυτό. Κι όταν έφυγα από την Κύπρο για την Αθήνα ήταν πολύ λίγοι οι άνθρωποι που το γνώριζαν. Έφυγα Κυριακή και τη Δευτέρα βγήκα στον αέρα.
Ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση που θα δεχόσουν για να μείνεις στην Κύπρο;
Δεν έχω σκεφτεί ακόμη ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση που θα με κρατούσε στην Κύπρο, αλλά θα συζητούσα και θα διαπραγματευόμουν την κάθε πιθανή συνεργασία.
Ναι, αλλά εάν σου έλεγαν να καθορίσεις εσύ την εκπομπή που θα σε κρατούσε στην Κύπρο, ποια θα ήταν αυτή;
Θα ήθελα να παραμείνω σε πρωινή ζώνη, γιατί αυτό με κάνει ευτυχισμένη. Θεωρώ πως η πρωινή ζώνη έχει να προσφέρει πάρα πολλά σε έναν παρουσιαστή. Καταρχάς είναι πιο πολλές οι ώρες που βρίσκεσαι στον αέρα, άρα έχεις και περισσότερη επαφή με τους τηλεθεατές και μοιράζεσαι πολλά και διαφορετικά πράγματα. Απλώς και μόνο επειδή έχω ξεκινήσει με πρωινάδικο, θα ήθελα να συνέχιζα με αυτό.
Δηλαδή, μία πρόταση για πρωινή εκπομπή εδώ στην Κύπρο θα σε ενδιέφερε.
Θα συζητούσα σίγουρα για μια δική μου πρωινή εκπομπή στην Κύπρο.
Σε προσέγγισε κάποιο άλλο κανάλι στην Αθήνα;
Όχι ακριβώς… Κι όπως έχω πει και προηγουμένως, για μένα προτεραιότητα έχει το κανάλι στο οποίο εργαζόμουν να δω πώς θα καταλήξει και τι θα γίνει και μετά όλα τ' άλλα.

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Πώς είναι να ζεις και να εργάζεσαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους σου;
Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ο κόσμος νομίζει πως στην Αθήνα ζεις τη μεγάλη ζωή... Εγώ προσωπικά πέρασα δυσκολίες στην αρχή. Στην πορεία όμως όχι μόνο προσαρμόστηκα αλλά πέρασα και πολύ καλά. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός για μένα είναι ότι οδηγώ εκεί, παίρνω δηλαδή το αυτοκίνητό μου και κάνω βόλτες παντού. Πλέον, νιώθω σαν να ζω για χρόνια στην Αθήνα, όχι μόνο πέντε μήνες.
Ήρθαν καθόλου οι γονείς ή κάποια φίλη σου να σε επισκεφθούν;
Οι γονείς μου ήρθαν μετά το τέλος της εκπομπής και πήγαμε μαζί διακοπές. Είχα βέβαια τη συμπαράστασή τους, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να έχεις τους ανθρώπους σου και τους φίλους σου κοντά σου. Μερικοί βέβαια σκέφτονται: «Τώρα αυτή έχει πάει εκεί, είναι όλη μέρα στα περιοδικά και στην τηλεόραση, τι ανάγκη έχει;», δεν είναι όμως έτσι. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Μετά την επιστροφή σου στην Κύπρο, πώς σε αντιμετωπίζει ο κόσμος; Διαπίστωσες κάποια αλλαγή;
Δυστυχώς, ναι. Και λέω δυστυχώς, γιατί θεωρώ πως δεν έχω αλλάξει και είναι κρίμα. Διαπιστώνω ότι άνθρωποι που πριν με το ζόρι με χαιρετούσαν, τώρα με το που με βλέπουν, μου λένε: «Ω! Χριστιανάκι μου, τι κάνεις και πότε θα πάμε για καφέ;». Αυτό με εκνευρίζει. Θέλω ο άλλος να με αντιμετωπίζει όπως με αντιμετώπιζε και πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, μια δουλειά δεν μπορεί ν' αλλάξει τον άνθρωπο. Ίσως κάποιοι, βέβαια, να το πουν και για μένα αυτό. Ήδη κάποιοι φίλοι μού είπαν ότι με βλέπουν διαφορετική.
Και με τους άντρες συμβαίνει αυτό;
Και με τους άντρες ισχύει το ίδιο. Μερικοί με λένε «απλησίαστη». Δεν είναι ότι είμαι απλησίαστη, απλώς ξέρω πολύ καλά τι θέλω από έναν άντρα. Ξέρεις ποιος σε πλησιάζει για σένα και ποιος ως τρόπαιο.
Σε ενοχλεί αυτό;
Ναι, με ενοχλεί, γιατί θεωρώ ότι η ομορφιά σ' έναν άνθρωπο δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Βλέπεις γυναίκες, που ίσως να μην είναι και τόσο εμφανίσιμες, να είναι μια χαρά και βλέπεις γυναίκες που ίσως κάποιοι να πουν: «Είναι πολύ όμορφη και μπορεί να έχει όποιον θέλει» και αυτές οι γυναίκες ίσως -δεν λέω ότι ισχύει αυτό για μένα- να ταλαιπωρούνται περισσότερο, γιατί οι άντρες τις πλησιάζουν για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Πώς τους αντιμετωπίζεις εσύ αυτούς;
Χωρίς να το θέλω, έχω γίνει κάπως απόμακρη.
Αυτήν τη στιγμή σε ακούμε -και πάλι- από τη συχνότητα του Super Fm. Σου έλειψε καθόλου το ραδιόφωνο;
Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πόσο πολύ μου έλειψε το ραδιόφωνο! Όταν ήμουν και στην Αθήνα πήγαινα κάποιες φόρες και έκανα εκπομπή με τον Νικόλα Νικολάου στο στούντιο στην Αθήνα. Την πρώτη μέρα που μπήκα εδώ στο στούντιο τούς είπα: «Παιδιά, ο παράδεισος»!
Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;
Μεγάλο δίλημμα.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
Είσαι ερωτευμένη αυτήν την περίοδο;
Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που ήμουν μόνη μου, μπορώ να πω ότι τις τελευταίες μέρες είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη!
Να υποθέσω ότι είναι Κύπριος;
Εγώ πάντως βρίσκομαι στην Κύπρο αυτήν την περίοδο (γέλια). Δεν τον έχω ρωτήσει εάν έχει κάποια άλλη υπηκοότητα…
Top