Στην Κύπρο ο διατροφολόγος των celebrities

DR BARRY SEARS
Με αυτό που ονομάζει Zone Diet, ο Dr Barry Sears έχει κερδίσει την εκτίμηση πολλών σταρ που έχουν γίνει πελάτες του. Κατά την πολύ σύντομη επίσκεψή του στην Κύπρο,
είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε στο ξενοδοχείο Hilton και να μάθουμε για τη δημοφιλή αυτή δίαιτα-φάρμακο.


Η διατροφική Ζώνη ή Zone Diet (www.zonediet.com), όπως ονομάζεται η ειδική δίαιτα του Dr Barry Sears, βασίζεται στην ισορροπημένη διατροφή. Η Διατροφική Ζώνη όμως πρέπει να μετατραπεί σε τρόπο ζωής ώστε να λειτουργήσει σαν φάρμακο που προστατεύει από καρδιοπάθειες, καρκίνο, αλτσχάιμερ, διαβήτη και να καταπολεμά τις φλεγμονές.

ΟΙ ΣΤΑΡ ΤΗΣ… ΖΩΝΗΣ

Τις συμβουλές του Dr Sears και τη Zone Diet ακολουθούν πιστά διάσημες γυναίκες και άντρες όπως χολιγουντιανοί αστέρες, τραγουδιστές και αθλητές του διεθνούς στίβου. Ανάμεσα σε άλλους, ο κατάλογος περιλαμβάνει την Jennifer Aniston, τη Sandra Bullock, τη Madonna και τον Carl Lewis. «Οι celebrities θέλουν να φαίνονται καλά στην οθόνη και βρίσκουν τόσο αυτοί όσο και οι trainers τους ότι η Διατροφική Ζώνη τους διευκολύνει πολύ» μας λέει ο Dr Sears. «Οι celebrities φοβούνται να μη βάλουν βάρος, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να τρώνε και πίτσα και ζυμαρικά, και ψωμί. Η Διατροφική Ζώνη δεν τα απαγορεύει αυτά, αλλά να καταναλώνονται σε μικρότερη ποσότητα και σωστό συνδυασμό, δηλαδή να ξέρεις να ισορροπείς όσα βάζεις στο πιάτο σου».
Παραπονιούνται οι σταρ όταν πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα;
Όχι. Οι πιο πολλοί ακολουθούν το πρόγραμμα για χρόνια, όπως η Jennifer Aniston, που το ακολουθεί για 15 χρόνια συστηματικά.
Άρα δεν υποστηρίζετε και τις δίαιτες εξπρές…
Όχι. Η διαδικασία του αδυνατίσματος είναι αργή. Είναι αδύνατο να χάσεις μισό κιλό σε μια εβδομάδα. Όταν χάνεις πολύ βάρος χάνεις και μυϊκή μάζα και γι’ αυτό βλέπεις πολλούς celebrities να λένε, μόλις τελείωσα την τάδε γρήγορη δίαιτα, αλλά να μοιάζουν ότι ήρθαν από στρατόπεδο συγκεντρώσεως. «Δίαιτα» σημαίνει τρόπος ζωής και όχι σύντομη περίοδο πείνας και στέρησης. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσεις τη διατροφή σου σαν φάρμακο, γιατί καταπολεμά φλεγμονές και σου δίνει ξανά τον έλεγχο της ζωής σου, προστατεύοντάς σε παράλληλα από ασθένειες.

ΜΕ ΤΟΝ MANUEL URIBE GAZA
Στο πλευρό του Μεξικανού Manuel Uribe Gaza, τον πιο χοντρό άνθρωπο του πλανήτη βρέθηκε και ο Dr Sears. Πριν από 9 χρόνια ο Manuel ζύγιζε περίπου 273 κιλά. Τώρα, μετά από θεραπεία 28 μηνών έχει αρχίσει να χάνει κιλά. Η Dr. Silvia Orozco, η οποία εργάζεται με τον Manuel, τον έχει βάλει σε αυστηρή διατροφή της Διατροφικής Ζώνης. «Όταν επισκέφτηκα τον Μanuel στο Μεξικό» είπε ο Dr Sears, «μου είπε ότι πιστεύει ότι ο Θεός του έδωσε αυτό το φορτίο του αφύσικου βάρους του για να δείξει στον κόσμο ότι η νόσος της παχυσαρκίας μπορεί να νικηθεί μέσω αυτής της προσωπικής του δέσμευσης».
Top