Στέλιος Κουδουνάρης

DESTINATION: FASHION!
Είναι ο κρυφός άσος στο μανίκι των πιο καλοντυμένων γυναικών της Αθήνας. Ο Κύπριος σχεδιαστής, Στέλιος Κουδουνάρης, χαράζει τη δική του πορεία στο χώρο της μόδας, έχοντας ως μοναδικό «σύμμαχο» το ταλέντο του!

Η αγάπη του για τη μόδα, «γεννήθηκε» μέσα στην επιχείρηση ειδών ένδυσης, που διατηρεί η οικογένειά του στη Λεμεσό. Μεγαλώνοντας μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον έμαθε από νωρίς τον ορισμό του στυλ και της έκφρασης μέσα από την εμφάνιση. Ο Στέλιος Κουδουνάρης υπήρξε το «δεξί χέρι» του Χριστόφορου Κοτέντου γι’ αρκετό διάστημα, ενώ σήμερα ετοιμάζει την τέταρτη προσωπική του συλλογή, έχοντας πάντα ως label το παραδοσιακό κυπριακό αγρινό!

Γιατί επέλεξες το κυπριακό αγρινό για label των ρούχων σου;
Ζώντας τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, ήθελα να δηλώσω την καταγωγή μου με αυτό τον τρόπο. Θεωρώ ότι το αγρινό είναι μια ισχυρή παραδοσιακή μορφή.

Ποιες διάσημες Ελληνίδες έχουν επιλέξει δημιουργίες σου;
Οι Δέσποινα Βανδή, Τάμτα, Τάνια Τρύπη, Χρυσάνθη Ραψομανίκη, Εβελίνα Παπαντωνίου και πολλές άλλες!

Ποιες λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν ένα ρούχο SteliosKoudounaris;
Ο edgy σχεδιασμός, η άριστη ραφή και η εξαιρετική ποιότητα των υλικών.

Από πού εμπνέεσαι;
Η έμπνευση είναι κάτι πολύ σχετικό. Άλλες φορές εμπνέομαι από κάτι εντελώς ασήμαντο και άλλες από κάτι πολύ μεγάλο. Πραγματικά, η έμπνευση είναι μια έννοια, που δεν μπορώ να την εξηγήσω με λόγια..

Ποιοι σχεδιαστές πιστεύεις ότι καθορίζουν το στυλ;
Αυτοί που παραμένουν πιστοί στην αισθητική τους και έχουν να προτείνουν καινούργια πράγματα κάθε σεζόν. Πάντα δοσμένα μέσα από ένα πιο εξελιγμένο και ώριμο πρίσμα.

Τι θα δούμε να ξεχωρίζει τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2009;
Ρευστές φόρμες, κομψές διαφάνειες που αφήνουν περιθώρια στη φαντασία, λαμπερές αποχρώσεις του χρυσού, του ασημένιου και ουδέτερες γήινες σε συνδυασμό με το φωτεινό πράσινο lime. Φυσικά υλικά, μικρά ζέρσεϊ φορέματα, χαλαρά σορτς και εντυπωσιακά τοπ.

Τι θεωρείς στυλιστικό «έγκλημα»;
Δεν μου αρέσει να βλέπω γυναίκες που επιμένουν να φοράνε ρούχα μικρότερα από το μέγεθός τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπερτονίζονται οι φυσικές τους ατέλειες.

Ποιο είναι το συστατικό μιας επιτυχημένης καριέρας;
Ο κάθε σχεδιαστής αν πιστέψει στον εαυτό του και θέσει τον πήχη της δουλειάς του ψηλά, υπομένει και επιμένει σε ένα ξεκάθαρο στόχο, αργά ή γρήγορα οι κόποι του θα αποδώσουν. Ήδη αφιερώνω όλο το χρόνο και όλη μου την ενέργεια στη δουλειά μου.
Η αφοσίωση λοιπόν, θεωρώ ότι είναι το συστατικό της επιτυχίας. Δεν το ονομάζω θυσία, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση.

Θα παρατούσες ποτέ την προσωπική σου σειρά για να αναλάβεις έναν ξένο οίκο;
Ο λόγος που αποφάσισα να ξεκινήσω τη δική μου σειρά, είναι γιατί μου δίνει μεγαλύτερα πεδία έκφρασης. Δημιουργώντας μια συλλογή υπό την «ομπρέλα» ενός άλλου οίκου, σαφώς θα είχε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Με χαρά θα το έκανα παράλληλα, αλλά ποτέ δεν θα παρατούσα τη συλλογή STELIOSKOUDOUNARIS.

Info: Τις δημιουργίες STELIOSKOUDOUNARIS θα τις βρεις στα καταστήματα Pose Designs, Boukla Boukla, Funcouture, Pixie και Ρanayiota Ιacovou.
Top