Βρίσκεστε εδώ:

Και τώρα η σειρά σας…

Προτού αρχίσετε να με «κατασπαράζετε», δεν έχω κάτι εναντίον σας. Απεναντίας ζηλεύω τους παχυλούς μισθούς σας και τα ωφελήματά σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δουλεύω με τον τρόπο που δουλεύετε. Εγώ ψάχνω, αναζητώ νέα πράγματα και νέες συγκινήσεις μέσα από το έργο που επιτελώ, οπότε, δίχως άλλο, η δική σας εργασία… δεν με εμπνέει.

Απλώς σιχαίνομαι την υποκρισία και την αδικία κι άλλο από αδικία δεν βλέπω στα δικά σας τα λημέρια κύριοι του δημοσίου. Προχθές μιλούσα με ένα κύριο, ο οποίος δεν κατέχει πτυχία και περγαμηνές, αλλά ο άνθρωπος μια ζωή δουλεύει. Δουλεύει για να θρέψει μια οικογένεια πέντε ατόμων, στην οποία η σύζυγος δεν εργάζεται για λόγους που δεν γνωρίζω και η οποία οικογένεια ζει με ένα μισθό €1300. Τι να κάνουν αλήθεια €1300 σε πέντε μέλη μιας οικογένειας;

Το παράπονο του κυρίου ήταν ότι κάνει την ίδια δουλειά με κάποιον του δημοσίου, με τη διαφορά ότι ο δεύτερος μπορεί να πληρώνεται το ίδιο ή και παραπάνω. Κι η δουλειά που επιτελεί;… Και ερωτά ο κύριος: "Γιατί υπάρχει τόση ανισότητα σε δουλειές που επιτελούν το ίδιο έργο;". Αλήθεια, σας το λέω, δεν είχα απάντηση να του δώσω. Αντίθετα, του βρήκα και δίκιο.

Ή το άλλο, να ακούω καθηγήτριες να κλαίνε γιατί δεν θα έχουν full το μισθό τους να τον χρησιμοποιήσουν για τα προσωπικά τους και μόνο ψώνια, αυτό πάει πολύ, δεν νομίζετε;
Τώρα που η Τρόικα βάζει το χεράκι της, τώρα… θυμηθήκαμε να κάνουμε και οικονομίες. Και τώρα μας ενοχλεί αυτή η κατάσταση. Τουλάχιστον, ας κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό γιατί ποτέ δεν ξέρεις που και τι και πως μπορεί να τα φέρουν οι συνθήκες γύρω μας.

Σ’ αυτό συμφώνησε και η ΟΕΒ και θεωρώ ότι στο τέλος θα συμφωνήσουν όλοι. Όπως είπε κι ο γενικός διευθυντής της Μιχάλης Πήλικος, τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι για το καλό του τόπου κι άλλωστε, η κυβέρνηση κάλεσε την Τρόικα να βοηθήσει και τα μέτρα αυτά που θα αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους μόνο θα αποκαταστήσουν την αδικία μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών εργαζόμενων.

Απ’ ότι φαίνεται η Τρόικα θα σβήσει από τον κυπριακό χάρτη τις δύο ταχυτήτων, απ’ όλες τις απόψεις πλευρές, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο τελευταίος… ότι ήταν να πάθει… το έπαθε; Αλήθεια, κανείς δεν ξέρει, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πληγεί. Σειρά παίρνει κι ο δημόσιος τώρα. Κι αυτή τη φορά δεν νομίζω να μπορεί να αντιδράσει καμιά συντεχνία. Γιατί όταν φώναζαν κι αντιδρούσε στο κόψιμο του 3% από τους μισθούς τους, τώρα στο 20 και παραπάνω % τι θα κάνουν; Θα σιωπήσουν γιατί τώρα μιλούν οι Τροϊκανοί, οι μεγάλοι και δυνατοί.

 

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του sigmalive.com. Οποιοσδήποτε μη κόσμιος σχολιασμός θα διαγράφεται.

slide1
slide2
slide3
slide4
slide5
slide6
Κάντε κλίκ για άνοιγμα οδηγιών Login.
up