Θριαμβευτής ο Sebastien Loeb στο Rally Mexico!

Το Citroen C4 WRC του Sebastien Loeb ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον αγώνα του Μεξικού, για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο οποίος με τη νίκη του αυτή πέρασε επικεφαλής στην κατάταξη των οδηγών.

Ο Loeb είχε χτίσει από το Σάββατο μια διαφορά πενηνταπέντε δευτερολέπτων, η οποία αποδείχτηκε αρκετή για να τον κρατήσει μπροστά από τον Petter Solberg, ο οποίος αν και πλησίασε στα 24.2 δεύτερα την Κυριακή, τελικά δεν τα κατάφερε. Πάντως και οι δυο οδηγοί εμφανίστηκαν ανεβασμένοι σε σχέση με τη Σουηδία και το πρωτάθλημα αναμένεται ακόμα πιο συγκλονιστικό στη συνέχεια, αν ο Solberg εξακολουθήσει να κάνει ανάλογες εμφανίσεις.

Πάντως, αυτή ήταν η 55η νίκη για το δίδυμο Loeb - Daniel Elena, η τέταρτη συνεχόμενη στο Μεξικό. Τρίτος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Sebastien Ogier, ο οποίος συναγωνίστηκε στα ίσα τον Solberg, ο οποίος σφράγισε τη νίκη με μιαν καταπληκτική εμφάνιση στο τελευταίο Super Special στάδιο, η οποία τον έφερε 1.1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον οδηγό της Citroen Junior, δίνοντας ένα τέλος αντάξιο της ωραίας μάχης που έδωσαν οι δυο τους από την αρχή του τριημέρου.

Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση βρέθηκαν τα δυο Ford, με τον Hirvonen να τερματίζει τελικά μπροστά από τον Latvala, με τη διαφορά από τα τρία Citroen του βάθρου να ξεπερνά τα οδγόντα δευτερόλεπτα.

Η έκτη θέση πήγε στον Henning Solberg της Stobart M-Sport Ford και η έβδομη στον Αργεντινό Federico Villagra, ο οποίος κέρδισε έτσι και τους πρώτους πόντους της Munchi’s για το 2010.

Στη βαθμολογία οδηγών προηγούνται οι Loeb με 43, Hirvonen 37, Latavala και Ogier 25, ενώ την πεντάδα κλείνει ο Petter Solberg με 20. Στους κατασκευαστές προηγείται η BP Ford Abu Dhabi World Rally Team με 67, ακολουθεί η Citroen Total World Rally Team με 61, ενώ η Citroen Junior Team έχει 32 και η Stobart M-Sport Ford Rally Team 28.


 

Top